Blauwhoed ontwikkelt multifunctionele campus met 1.500 appartementen in Amstel III voor Greystar

Amsterdam
donderdag 12 mei 2016

Blauwhoed gaat in Amstel III in Amsterdam Zuidoost een campusgebied ontwikkelen met circa 1.500 appartementen en andere verblijfsfuncties. Als investeerder is Greystar betrokken bij het project. Het betreft de sloop van het leegstaande kantorengebouw Holendrecht Centre en herontwikkeling van deze locatie en naaste omgeving naar een multifunctioneel woon- en werkgebied gericht op young professionals, studenten en jongeren. Blauwhoed, Greystar en de Gemeente Amsterdam tekenden onlangs de ontwikkelovereenkomst voor het project, dat tot stand gekomen is in samenwerking met LSI. Fakton heeft opgetreden als dealarranger.

Dit project heeft alles in zich om de toon te zetten voor de ontwikkeling van het nieuwe Amstel III. Phillip Smits, algemeen directeur Blauwhoed

Het project van Blauwhoed en Greystar zal functioneel en stedenbouwkundig aansluiten bij het NS- en metrostation Holendrecht, het AMC, de naastgelegen kantoren en het studentencomplex Bluegray. Hiermee wordt het health cluster in dit gebied verder versterkt. Onder meer studenten en werknemers van het AMC zijn de doelgroepen voor de te ontwikkelen woningen en voorzieningen. De openbare ruimte in het gebied krijgt een hoogwaardige verblijfsfunctie en zal een natuurlijke ontsluiting vormen van en naar het station. Als stedenbouwkundige en architect is OeverZaaijer betrokken bij het project en als landschapsarchitect Karres & Brands.

Vliegwiel voor transformatie Amstel III

Het project is van grote waarde voor Amstel III. Het kantoren- en bedrijventerrein verandert de komende jaren van een monofunctioneel werkgebied in een moderne stadswijk. Stap voor stap wordt het gebied tussen ArenA en AMC omgevormd tot een levendig gebied met wonen, horeca, voorzieningen en sportfaciliteiten.

“Er komen dagelijks zo’n 26.000 werknemers naar het werkgebied in Zuidoost, dat daarmee het derde grootste is van Amsterdam. Amstel III is een economisch sterk gebied, dat de komende jaren verandert in een moderne stadswijk. Er komt steeds meer ruimte voor datgene waar de stad behoefte aan heeft, namelijk woningen, horeca en andere voorzieningen.”
Wethouder Eric van den Burg van de Gemeente Amsterdam

“Dit project heeft alles in zich om de toon te zetten voor de ontwikkeling van het nieuwe Amstel III. Een leegstaand en verouderd kantorencomplex maakt plaats voor een levendige verblijfplek waar gewoond, gewerkt en gerecreëerd wordt door verschillende doelgroepen. De appartementen realiseren we compleet afgewerkt en Smart, met innovatieve elementen die ze helemaal van deze tijd zullen maken. Het wordt een prachtig voorbeeld van binnenstedelijke herontwikkeling.”
Phillip Smits, algemeen directeur Blauwhoed

Greystar is als toekomstige eigenaar nauw betrokken bij de planvorming en benadrukt de kwaliteit van de plek, door de nabijheid van het Arenagebied, AMC en onderwijsvoorzieningen en tegelijkertijd de uitstekende bereikbaarheid via OV (metro, trein en bus) en auto. Door haar langetermijnvisie is Greystar in staat de transformatie van deze kantorenlocatie naar aantrekkelijke woonwijk in gang te zetten.