Bouw 1.559 appartementen voor OurDomain van start!

Complexe opgave geklaard

De ontwikkeling is eind 2014 gestart. Projectontwikkelaar Blauwhoed werd door LSI gevraagd een visie uit te werken voor de ontwikkeling van de locatie. In samenwerking met de gemeente Amsterdam en Fakton vond Blauwhoed in Greystar de juiste partner die de potentie van de locatie zag. Met het NS- en metrostation Holendrecht op loopafstand, het AMC aan de overkant en nabij Schiphol. In mei 2016 werd de ontwikkelovereenkomst ondertekend.

“Het verzoek om ‘iets’ van deze voormalige kantoorlocatie te maken, was koren op onze molen als marktmakende ontwikkelaar. Hoe desolaat de locatie toen ook was, wij zagen meteen kansen om hier voor een specifieke doelgroep een groot volume aan kleinere huurappartementen en -studio’s te ontwikkelen die van alle gemakken zijn voorzien. Samen met alle betrokken partijen hebben we zoveel mogelijk gezocht hoe we de (latente) behoeften van toekomstige bewoners kunnen vervullen. Zo creëren we écht voor iedereen een thuis in het grotere geheel. Volgens mij zijn we daarin goed geslaagd.”, aldus Eltjo Bouwman, directeur wonen bij Blauwhoed.

Architectuur en voorzieningen

OurDomain Amsterdam South East is een ontwerp van Architect OZ uit Amsterdam. Zij slaagden erin de visie op de transitie van het gebied te voorzien van een unieke uitstraling. De appartementen zijn verdeeld over drie gebouwen met elk een andere architectuur. In de plinten van het complex komen onder meer lobby’s die dienen als ontmoetingsruimte, lounge- en studieruimten, restaurant, coffeebar, een supermarkt en een fitnessruimte. Bestemd voor bewoners, maar ook bezoekers van het gebied.
Het openbaar toegankelijke, groene binnengebied tussen de drie gebouwen is ontworpen door landschapsarchitect Karres+Brandts. Naast een verblijfsgebied voor de bewoners biedt het binnengebied een openbare, prettige en natuurlijke route van en naar Station Holendrecht. Dit dankzij een netwerk van voet- en fietspaden en bruggen. De glooiende open ruimtes bieden een fijne plek voor ontspanning en ontmoeting.
 

Over OurDomain Amsterdam South East

Betrokken partijen appelleren met deze herontwikkeling aan de behoeften en de lifestyle van een nieuwe generatie ‘metropolitanen’. De drie gebouwen liggen in een fraai gemeenschappelijk openbaar gebied. Het project heeft een centrale ondergrondse parkeergarage waar voor de bewoners op pay-per-use basis elektrische auto’s beschikbaar. Ook een grote fietsenstalling die in het landschap is
opgenomen. Op dagelijkse basis zal het project worden beheerd door een on-site team die naast het beheer van de gebouwen en de openbare ruimte aan de bewoner net even die service bieden die gewoon handig is als je een druk en soms onregelmatig leven hebt.

 

Op de foto, vlnr: Mark Kuijpers (Greystar), Eltjo Bouwman (Blauwhoed), Laurens Ivens (Gemeente Amsterdam), David van der Hulst (VolkerWessels Bouwcombinatie Holendrecht)