Huurappartementen in nieuwe binnenstadbuurt Koningshof Gouda opgeleverd

Gouda
donderdag 25 juni 2015

In het centrum van Gouda hebben Blauwhoed en Gebr. Blokland afgelopen dinsdag de Lakei en de Hofdame opgeleverd. Het gaat hier niet om twee mensen, maar om twee statige appartementengebouwen met in totaal 40 huurappartementen. De gebouwen zijn onderdeel van nieuwbouwproject Koningshof. De oplevering werd met een feestelijke overhandiging van de sleutel kracht bij gezet. In Koningshof worden momenteel ook stadswoningen ontwikkeld.

Huurappartementen in nieuwe binnenstadbuurt Koningshof Gouda opgeleverd
Dennis Koens van Altera, Gert Blokland van Gebr. Blokland, Wethouder Daphne Bergmans van de gemeente Gouda en Eltjo Bouwman van Blauwhoed knippen het lint van de Hofdame door

Nieuwbouwwoningen op historische plek

Koningshof, een sfeervol nieuwbouwproject met eengezinswoningen en appartementen, ligt op een centrale plek in Gouda: op de oude locatie van de Plateelfabriek tussen het Raam en het water van de Vest. Oud en nieuw komen in Koningshof samen en dat werkt erg mooi uit.

Koningshof wordt gekenmerkt door smalle straten en hofjes, waardoor de historische sfeer als het ware het project in wordt getrokken. De monumentale panden in het gebied zijn onderdeel van het plan. Ze worden gerestaureerd en krijgen een nieuwe bestemming, zoals de monumentale Kleischuur, dat nu een restaurant is. De eerste woningen in Koningshof werden reeds enkele jaren geleden opgeleverd. Nu was het de beurt aan de huurappartementen in de nieuwe fase van Koningshof.

Stadswoningen en huurappartementen

In de Lakei en de Hofdame bevinden zich respectievelijk 22 en 18 vrije sector huurappartementen. De meeste appartementen zijn al verhuurd, op www.hureninkoningshof.nl is te zien welke appartementen nog beschikbaar zijn. Wie meer geïnteresseerd is in het kopen van een stadswoning in het sfeervolle project kijkt op www.koningshofgouda.nl. De stadswoningen zijn momenteel al in aanbouw en worden naar verwachting eind juli opgeleverd.

Koningshof is een project van Blauwhoed en Gebr. Blokland, dat ook de bouw verzorgt. De ontwerpen van de woningen en het stedenbouwkundig plan zijn van de hand van AWG Architecten. De eigenaar van de huurappartementen is Altera Vastgoed.