Casa Vita hout van een feestje

donderdag 23 maart 202308:08
null
Categorie
#innovatie#senioren
Een blij moment voor de kopers van het nieuwbouwproject Casa Vita in Pijnacker-Nootdorp.Gisteren vierden zijsamen met Wethouder Frank van Kuppeveld, ontwikkelaar Blauwhoed en bouwerpartner Giesbers de start van hun nieuwe woning.

De kopers onthulden samen een groot bijenhotel, dat een mooie plek krijgt in de gezamenlijke tuin. Het bijenhotel is één van de elementen om de biodiversiteit van de plek straks te bevorderen. Naast dat de woningen met duurzame materialen worden gebouwd, is er ook veel aandacht voor groen en biodiversiteit in de buitenruimte.  

“We zijn heel blij dat ons huis er nu echt gaat komen. En wat leuk is aan dit feestje, is dat we onze buren ontmoeten. Iedereen is zo enthousiast en nieuwsgierig over onze toekomstige woning. We kijken er met z'n alle echt naar uit.” Aldus een toekomstige bewoner 

Voordat de toekomstige bewoners wat van hun woning kunnen zien, hebben ze nog wat geduld nodig. De bouw van de woningen begint namelijk einde van de lente. Eerst wordt de aankomende tijd de grond geschikt gemaakt. Zodat Giesbers Ontwikkelen en Bouwen daarna kan beginnen met de bouw van de houtconstructies.  

Bij Casa Vita wordt er in hout gebouwd. Hout slaat op natuurlijke wijze CO2 op. Het leeft en ademt en is daardoor plezieriger, gezonder en beter voor het milieu. Gezond wonen staat dan ook centraal in Casa Vita.  

De twee woongebouwen van Casa Vita staan in een parkachtige woonomgeving die nauw aansluit op het bestaande dorpse woonmilieu. Het project bestaat uit 34 huurappartementen en 67 koopappartementen. Samen vormen zij, met dezelfde architectuur en uitstraling, een geheel. Door de mix aan prijsklassen en woningtypes vinden zowel jong als oud hier een nieuwe woonplek, dicht bij het centrum van Pijnacker-Nootdorp. 

Nog enkele woningen zijn beschikbaar, kijk voor de actuele informatie op www.wonenincasavita.nl  

null
null