Wat je niet met oude bouwhekdoeken kan doen!

Tuesday, March 10, 202008:40 AM
null
Vaak verliezen bouwhekdoeken na oplevering van een project hun nut. Talentfabriek 010 geeft ze een nieuw doel.

Bouwhekdoeken

Over het algemeen verdwijnen de bouwhekdoeken langs de bouwplaats zodra de woningen aan de bewoners worden opgeleverd. Of ze liggen nog in de opslag omdat er vanwege werkzaamheden op de bouw even geen plaats voor was. Dat laatste was het geval bij onze projecten Defensie Eiland in Woerden en Stroom in Leidsche Rijn Utrecht. Collega Nadia kreeg de vraag wat ze met deze bouwhekdoeken wilde doen. Cubord, leverancier van de bouwhekdoeken, had een goed idee om deze doeken een nieuw leven in te blazen!

Van bouwhekdoeken naar Blauwhoed tassen

Talentfabriek010 heeft de bouwhekdoeken omgetoverd tot ware ‘Blauwhoed’ tassen. Deze sociale onderneming biedt Rotterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen om een netwerk op te bouwen, een opleiding te volgen en te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Ondernemend omdat de maatschappelijke activiteiten van Talentfabriek010 voor een groot deel worden gefinancierd vanuit betaalde opdrachten, zoals de productieopdrachten in het naaiatelier, wassen- en strijken voor de horeca, cateringopdrachten, de inkomsten uit de verkoop van producten en de verhuur van ruimten in het theehuis van de stadsboerderij Natuurtalent.

Nadia: “Een prachtig idee wat maatschappelijk meerwaarde creëert en tegelijkertijd duurzaam is. Je maakt van een bouwhekdoek een uniek cadeau, voor klanten, relaties en medewerkers. Ontzettend leuk om weg te geven!”

null