Primeur voor Schiedam: ParkEntree

Schiedam
woensdag 6 juli 2016

Nieuwbouwproject ParkEntree gaat definitief door. De gemeente Schiedam en projectontwikkelaar Blauwhoed hebben een akkoord bereikt. Op woensdag 29 juni is de overeenkomst feestelijk ondertekend op de bouwlocatie van ParkEntree te Schiedam.

Primeur

ParkEntree is het eerste Senior Smart Living-project in Nederland. Senior Smart Living is een woon- en leefconcept voor vitale 50+’ers waar verbinden, een actieve levensstijl, zelfontplooiing en genieten centraal staan. ParkEntree is vanaf het eerste moment middels co-creatie ontwikkeld met ambassadeurs van het Senior Smart Living-concept.

Senior Smart Living is een initiatief van projectontwikkelaar Blauwhoed en conceptontwikkelaar Beyond Now. Inbo is als ontwerper verantwoordelijk voor het ontwerp van de buurt en de woningen.


De betrokken wethouders: mevrouw P. van Aaken, de heer M.J.C. Houtkamp en de heer A. van Steenderen ondertekenen samen met Phillip Smits, algemeen directeur Blauwhoed, de samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente Schiedam en Blauwhoed. 

Wonen met een plus

De openbare ruimte van ParkEntree is ingericht om elkaar te ontmoeten en om de actieve bewoners te faciliteren. Er is een clubhuis met onder meer een luxe keuken, fitness, een bar en terras, alwaar diverse activiteiten zullen plaatsvinden. ParkEntree is wonen met een plus.

Locatie en woonprogramma

De unieke woonbuurt vormt het sluitstuk van de vernieuwing van Over het Water in de wijk Nieuwland. Deze centraal tussen binnenstad en Beatrixpark gelegen buurt is de afgelopen jaren succesvol ontwikkeld met grondgebonden woningen voor gezinnen. Met ParkEntree komen daar 55 ruime, gelijkvloerse appartementen én 35 bungalows bij voor de groeiende groep active adults.


Toekomstige bewoners en belangstellenden proosten op de ondertekening.

Kopen of huren

Toekomstige bewoners van ParkEntree kunnen kiezen voor een koop- of vrijesectorhuurwoning. Er worden 32 appartementen en 10 grondgebonden woningen verhuurd in het vrijesectorhuursegment. De 48 andere woningen worden door Blauwhoed verkocht.

Start verkoop

In september 2016 start de verkoop.