Senior Smart Living Sessie

12 mei

De bevolking vergrijst. In 2040 is een kwart van de Nederlandse bevolking 65 jaar of ouder. Hoe zorg je als gemeente voor een passende woningvoorraad voor deze doelgroep? Hoe krijg je senioren verhuisbereid? Welke woonwensen hebben ze? Maar ook: hoe kan projectontwikkeling het welzijn van senioren bevorderen? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de Senior Smart Living Sessie die Blauwhoed en BeyondNow organiseren voor gemeenten. De volgende sprekers komen aan bod:

Yvonne van Mierlo, directeur studio bij Blauwhoed, heet je als host van deze middag van harte welkom. Ze legt kort uit waarom zij voorstander is van doelgroepgericht bouwen. Om dit in de toekomst meer te kunnen doen, is echter nog een aantal hindernissen te nemen. Yvonne vertelt over haar ervaringen.

 

Alex Sievers, adviseur bij Beyond Now woonwensenexperts, is voortdurend bezig met het blootleggen van de woonwensen en latente behoeften van bewoners. Hij vertelt over zijn bevindingen en hoe deze vertaald kunnen worden naar verleidelijke woonconcepten en woonproducten voor de seniorenmarkt.

 

Marion Maas, woonde vele jaren in de seniorenstad The Villages in Florida, USA. Zij vertelt over haar ervaringen en weegt de voor- en nadelen van wonen in een community af. 

 

 

Nicolien de Heer, programmamanager wonen gemeente Schiedam, vertelt over ParkEntree; de eerste woon- en leefbuurt voor actieve senioren in Nederland, volgens het principe van Senior Smart Living.