Tevreden bewoners in teVreewijk

Leiden
dinsdag 31 januari 2017

(artikel uit Bots Bouwgroep magazine, dd. januari 2017)

“Vanaf de eerste heipaal tot en met het laatste schroefje”

‘Een gezellig buurtje, zoals vroeger. Waar je lekker buiten kunt spelen. Een buurt met veel groen, veel ruimte en veel variatie in woningen’. Het nieuwbouwplan teVreewijk ligt op loopafstand van hartje Leiden. Maar van de stadse drukte merk je weinig. Als bewoner krijg je het beste van twee werelden: een rustige plek om nieuwe energie op te doen, gezellige drukte als je daar zin in hebt. Het plan, dat uit de hoed komt van projectontwikkelaars en grondeigenaren Blauwhoed en Strukton Projectontwikkeling is een schoolvoorbeeld van bouwen volgens het Blue Living concept.


De verkoop en bouw van de 64 woningen in kwestie verliep een heel stuk sneller dan verwacht, aldus Marcel Groeneweg, Hoofd Ontwikkeling bij Blauwhoed. “We hadden in principe vijf verkoopfasen gepland. Maar al bij de allereerste bijeenkomst was de opkomst gigantisch en de eerste 13 woningen waren in no time verkocht. Uiteindelijk zijn alle huizen in drie fasen verkocht. We hebben gezorgd voor een optimale afstemming tussen start bouw en start verkoop. Zo hoefden kopers uit de eerste fase niet maandenlang over een bouwterrein te rijden.”

Smart living
“Ik denk dat het succes met name te maken heeft met het concept an sich”, meent Marcel. “Daarbij speelt niet alleen het product een rol, maar ook het hele proces eromheen. We hadden natuurlijk goed nagedacht over wat voor product we in uitdagende tijden maximaal konden vermarkten door onderzoek te doen naar doelgroep en locatie. Zo kwamen we met een woonconcept gebaseerd op de Blue Living gedachte. Met, los van een prachtig ontwerp van GeO architecten uit Schagen een kwalitatief goed product, zowel bouwkundig als procesmatig. Waarbij de klant in alle gevallen kan rekenen op ‘beter dan’. De woningen zijn voorbereid op de toekomst en hebben bovendien veel extra’s te bieden door de smart living toepassing. Met dit slimme systeem kun je via je smartphone of tablet allerlei zaken in je woning op afstand aansturen. Van het licht en de rolluiken tot en met de thermostaat en de alarmering.”

We hebben niet alleen gefocust op het product, maar ook op het hele proces eromheen. Dat is het succes van teVreewijk." - Marcel Groeneweg, ontwikkelingsmanager

Pendelen en overnachten
Blauwhoed selecteerde Bots Bouwgroep voor de uitvoering, de projectbegeleiding en de kopersbegeleiding. Marcel: “Bots kwam simpelweg als beste uit de bus wat proces en aanpak betreft. Ik moet zeggen dat ik erg blij ben met de samenwerking. Alle partijen mogen trots zijn op de wijze waarop het traject is verlopen.”
Rob van den Akker, projectleider namens Bots Bouwgroep heeft “het hele project mogen meemaken, van begin tot eind”. Net als zijn collega, uitvoerder Roel Faassen, die er “vanaf de eerste heipaal tot en met het laatste schroefje” dicht op heeft gezeten. “Dat gebeurt niet vaak”, aldus Rob. “In de regel zit ik 95% van de tijd op kantoor, maar nu heb ik zo’n vijf maanden op de bouw gezeten. Een periode van pendelen tussen Deurne en Leiden en overnachten in Leiden.” Datzelfde gold voor Roel. “Je begint vanuit het niets, met een lege plak grond. Daarna is het een zaak van opstarten, uitzetten en in gang zetten. Ik heb in totaal zo’n 14 maanden op de bouw doorgebracht en ben echt vanaf het allereerste begin bij het project betrokken geweest. Tot en met de vooroplevering en de uiteindelijke oplevering.”

Klantaandacht
“Dat de kopers zelf mochten beslissen over de afwerking van hun woning en daarbij specifieke wensen hadden, van de voordeur tot en met de gebruikte gevelstenen en een Leids stoepje, is aan de ene kant een goede zaak”, menen Rob en Roel. “Zo wordt elke woning uniek en krijg je een evenzo uniek geheel. Maar het vraagt ook om extra klantaandacht. Bovendien is de kans op zaken die mis kunnen gaan groter. Wil je alles in goede banen leiden, dan speelt kopersbegeleiding in zo’n proces een essentiële rol.”
teVreewijk is inmiddels opgeleverd en is de beoogde prettige woonplek geworden, niet in de laatste plaats door de mooie samenwerking tussen alle betrokken partijen. Met een teVreden gemeente, maar vooral ook met teVreden bewoners als resultaat! 

Blue Living is een samenwerking tussen projectontwikkelaar Blauwhoed, Bots Bouwgroep BV en vastgoedadviesbureau More for You. Drie gerenommeerde vastgoedspecialisten die elk vanuit hun eigen expertise naar de opgave kijken. Samen maken we de hele cirkel rond: van locatieonderzoek en vraaggericht ontwikkelen tot uiteindelijk (ver)bouwen.