Centrumgebied Amsterdam Noord in beeld

donderdag 11 januari 202409:39
null
Categorie
#co-creatie#innovatie#welzijn#senioren
Het Stationsgebied is het hart van het Centrumgebied Amsterdam-Noord (CAN): een nieuwe gemengde hoogstedelijke wijk rond het OV knooppunt station Noord. Samen met AM ontwikkelen wij dit gebied onder de naam CZAN. In deze drieluik nemen we de kijker mee in de ontwikkelingen.

CAN in beeld #1 De Inclusieve Stad

Blauwhoed en AM werken samen aan de ontwikkeling van Elzenhagen in het Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN). Met deze ontwikkeling dragen we bij aan een inclusieve stad. Er zijn inmiddels 300 sociale huurwoningen in het deelgebied Stationsgebied bijgekomen.

CAN in beeld #2 Stad en gebied maken

De nieuwe woonwijk Elzenhagen in Amsterdam-Noord bestaat uit twee delen. Elzenhagen Noord Elzenhagen Zuid. Het transformeert naar een duurzaam stedelijk woongebied met verschillende voorzieningen voor een brede doelgroep. Er worden appartementen en grondgebonden woningen gebouwd, in een mix van sociale huur, vrije sector huur en koop. Elzenhagen maakt onderdeel uit van het Centrumgebied Amsterdam-Noord (CAN): een heel nieuw stedelijk centrum rondom het metrostation van de Noord/Zuidlijn.

CAN in beeld #3 Samenwerking vol energie

Eén van de uitdagende opgaven is de energietransities in het gebied. Vanaf het begin tot en met de ontwikkeling is een goede samenwerking met gemeente, Vattenfall en de ontwikkelaars van belang.