Omdat je samen verder komt.

Sjoerd Berghuis

Architect bij Klunder Architecten

Blauwhoed is geen traditionele ontwikkelaar, maar een ontwikkelaar met een visie op nieuwe woonvormen. Een visie met lef. Blauwhoed steekt altijd zijn nek uit om bijzondere dingen te maken. Ook in de crisis. Als niemand durft, gaat Blauwhoed het doen. In de 25 jaar dat ik met Blauwhoed werk, hebben ze mij altijd uitgedaagd als architect. Door Blauwhoed weet ik er altijd meer uit te halen dan ik in eerste instantie voor mogelijk hield. Er is écht ruimte voor bijzondere concepten en woonvormen. Dat loopt van bungalows tot rug-aan-rug woningen en lichtstraat woningen, maar ook grootschalige projecten als Park Rozendaal in Leusden. Blauwhoed maakt het nét even wat anders dan de traditionele ontwikkelaar.

Bekijk samenwerking

Jos Melchers

Gemeente Rotterdam

Blauwhoed is een typische Rotterdamse ontwikkelaar. Ze hebben de lokale kennis en het Rotterdamse lef. Ook merk je dat ze gewend zijn om samen te werken met andere marktpartijen en met gemeenten. Het lijkt onderdeel van hun DNA. Communicatie is daarin hun kracht. Die bereidheid om te communiceren zit op alle niveaus door de organisatie heen. Het is altijd gemakkelijk om iemand te spreken. Je merkt ook dat collega’s elkaar daarin stimuleren. Dat werkt heel fijn samen.

Bekijk samenwerking

Ellen Nieuweboer

Gemeente Amsterdam

Blauwhoed kenmerkt zich door hun prettige samenwerking, hun werkwijze. Ze zijn open in hun communicatie en de lijnen zijn kort. Alles kan op tafel. Ook als we het niet met elkaar eens zijn, kan daar gewoon over gepraat worden. Daarmee zijn ze heel toegankelijk als partner om mee samen te werken. In projecten zijn ze daarnaast heel strak georganiseerd. Zo hebben we in een mooi samenspel tussen de gemeente, belegger en ontwikkelaar heel snel een grootschalig project van de grond gekregen op een plek in Amsterdam waar niemand destijds de potentie van in zag en in een tijdsbestek dat onwaarschijnlijk is voor Amsterdamse begrippen. 

Bekijk samenwerking

André Schoon

Wethouder Brielle

Blauwhoed is toegewijd. In de samenwerking. Bij het realiseren van projecten. De documentatie rondom een project is goed geregeld. Ze houden echt de vinger aan de pols tijdens de realisatie van het project. De lijnen in het contact zijn altijd kort en ze nemen ook de moeite om tussendoor langs te komen. Het is echt een betrouwbare partner. Blauwhoed verzint ook altijd nieuwe dingen, ze zijn innovatief. Ze gaan niet voor de standaard oplossingen, maar passen nieuwe woonvormen toe in projecten. Daarin luisteren ze naar de bewoners en nemen ze hun wensen en behoeftes als uitgangspunt. Ik zie Blauwhoed als een professionele organisatie, die het welzijn van de bewoners voorop zet. 

Bekijk samenwerking

Nicole Maarsen

Syntrus Achmea Real Estate

Blauwhoed is conceptmatig sterk en onderscheidend.Het bijzondere van Blauwhoed daarbij is dat ze niet alleen innovatief en creatief zijn, maar dat ook weten vol te houden en door te voeren in projecten. Als belegger worden wij geïnspireerd door een partij als Blauwhoed. Om de andere kant van projectontwikkeling te bekijken, niet de traditionele vastgoedkant. Maar om in woon- en leefconcepten te denken. Bijvoorbeeld op het gebied van zorg en communities. Blauwhoed zet echt zijn tanden in een onderwerp en komt met een concept dat aansluit bij de behoeftes. Daar kunnen wij als belegger, maar ook andere ontwikkelaars van leren. 

Bekijk samenwerking

Fahid Minhas

Wethouder Schiedam

Vanuit mijn rol als wethouder is het belangrijk om draagvlak te creëren voor nieuwe woonbuurten. Transparantie naar je omgeving is daarin een erg belangrijk. Blauwhoed verstaat dat vak. Door co-creatie worden omwonenden en geïnteresseerden vanaf de initiatieffase betrokken. Samen kijken naar hoe de nieuwe buurt het beste in de omgeving past. Het is niet voor niks dat een plan daarna breed gedragen wordt door de kopers en de omgeving. Blauwhoed heeft met hun Senior Smart Living project ParkEntree in Schiedam via deze werkwijze ervoor gezorgd dat senioren, die niet snel verhuizen, in de rij stonden voor het project. Ook is de kwaliteit van de omgeving toegenomen, door de manier waarop Blauwhoed het heeft aangepakt.

Bekijk samenwerking

Mark Kuijpers

Managing director Greystar Netherlands

Inventief, betrouwbaar, gericht op samenwerking en menselijk. Dat is Blauwhoed. In de samenwerking met Blauwhoed heb je nooit echt het idee dat je als ontwikkelaar en investeerder aan tafel zit. Maar als partners die kijken hoe ze het beste er uit kunnen halen en hoe je als collega’s samenwerkt. Op het moment dat het lastig wordt, loopt Blauwhoed niet weg, maar komt Blauwhoed met ideeën en zorgt dat het wordt opgelost. Daarin zijn ze dan ook inventief. Van Blauwhoed kun je op aan. 

Bekijk samenwerking

Pim van der Ven

Juli Ontwerp

Om steden leefbaar te maken en houden, moet je het welzijn van mensen onderdeel maken van je ontwerp. Anders maak je steden die financieel en technisch kloppen, maar die niet leuk zijn om in te leven. Blauwhoed is een partij die samen met andere professionals kijkt hoe daar op intelligente manier invulling aan te geven. Blauwhoed kijkt met een open vizier naar steden en gaat sneller buiten de gebaande paden. Ze zeggen eerder ja, staan open voor goede ideeën en werken met moderne tools. Dat maakt de samenwerking leuk en dat is in al die twintig jaar samenwerking al zo geweest.

Bekijk samenwerking

Nina Aalbers

Architect bij Architectuur Maken

Denken vanuit de woonbeleving, dat is de kracht van Blauwhoed. Met Blauwhoed werk je echt samen op een hoog niveau. Ze willen het écht goed doen voor de mensen die er gaan wonen. Blauwhoed heeft ook altijd lef getoond in het maken van andere woningtypes. Juist dat blijkt een succes, echt een keer iets anders maken. Je merkt ook dat iedereen er zin in heeft bij Blauwhoed om mooie projecten te maken. Het zijn positieve mensen, wat een positief proces oplevert. Dan wordt het ook echt leuk en lever je als architect ook nóg beter werk. 

Bekijk samenwerking

Alex Sievers

Oprichter Beyond Now

Blauwhoed kijkt altijd naar wat de samenleving nodig heeft. Naar wat wél kan, wat de mogelijkheden zijn. Ze staan altijd open voor wat zich afspeelt in de samenleving en anticiperen daarop. De visie van Blauwhoed op die wereld en hun werkwijze is altijd optimistisch. Juist dat optimisme maakt hen een prettige samenwerkingspartner. Ze luisteren altijd naar wat de bewoners inbrengen bij ontwikkelingen. Co-creatie is helaas nog steeds niet de standaard, maar bij Blauwhoed wel. Daarom werk ik graag met hen samen. 

Bekijk samenwerking