Driehoek Noordpolder, een buurt waar je elkaar kent

vrijdag 29 maart 202414:38
null
Categorie
#co-creatie
Tussen de Edelsteenbuurt en het Annie M.G. Schmidtpark in Berkel en Rodenrijs wordt een nieuw woongebied ontwikkeld met maximaal 175 woningen.

Het gebied, Driehoek Noordpolder, is al enige jaren aangewezen als ontwikkelgebied. Samen met de gemeente Lansingerland en ontwikkelaar Kalliste werkt Blauwhoed aan een stedenbouwkundig plan dat in het teken staat van thuiskomen in een omgeving met een levendig dorpsgevoel. 

Gemeenschap 

Door de overgangen tussen priv√© en openbaar zorgvuldig te ontwerpen wordt het karakteristieke dorpsleven in het nieuwe woongebied gestimuleerd. Buren kennen hier elkaar en hebben een groot gemeenschapsgevoel. De groene, klimaat adaptieve en kindvriendelijke inrichting zorgt voor onderling contact en logische verbindingen voor fietsers en voetgangers. De nieuwe woonbuurt Driehoek Noordpolder zal op een vanzelfsprekende manier aansluiten bij de bestaande omgeving van Berkel en Rodenrijs.  

Betaalbaar 

Van het totaal aantal woningen wordt 50% van de woningen in het betaalbare segment ontwikkeld, waarvan 30% sociale huur. Hiermee wordt ingespeeld op een grote woonbehoefte van verschillende doelgroepen. Tijdens de planvorming zijn woningzoekenden en andere belanghebbenden dan ook nadrukkelijk betrokken. 

Co-creatie 

Samen invulling geven aan een buurt daar wordt een plan alleen maar beter van. In gesprek met omwonenden, architecten, adviseurs en andere belanghebbenden wordt het plan de komende tijd uitgewerkt. Naar verwachting kan de bouw in 2026 starten. 

Wil jij graag in gesprek over Driehoek Noordpolder?