Eden District Rotterdamse Bouwdouwer

Tuesday, March 10, 202008:35 AM
null
Blauwhoed verkozen tot Rotterdamse Bouwdouwer 2019.

Eden District Rotterdamse Bouwdouwer

Samen kom je verder en dat loont! Tijdens een bijeenkomst van POR (Platform Ontwikkeling Rotterdam) is Blauwhoed verkozen tot Rotterdamse Bouwdouwer 2019. De start van de bouw van Eden District, in het Lloydkwartier, draagt bij aan de extra inzet om in Rotterdam meer woningen te bouwen.  

Eden District ligt in het Lloydkwartier, ingeklemd tussen de Maas, Delfshaven en de Euromast. Het Lloydkwartier bestaat uit twee pieren, de Müllerpier en de Lloydpier. Op deze laatste pier verrijzen straks de 95 duurzame woningen van Eden District met een gemeenschappelijke binnentuin. De binnentuin vormt, als tegenhanger van de stoere kades, het groene hart van het bouwblok. Er komen bomen en een deel van de binnentuin wordt in co-creatie met de bewoners ingevuld. 

Het Platform Ontwikkeling Rotterdam is een professioneel vastgoednetwerk van marktpartijen en gemeente in de stad, waarin de binnen Rotterdam actieve partners voor gebiedsontwikkeling participeren. Binnen het platform wordt ingezet op een gezamenlijke, actieve bijdrage aan een duurzame (waarde) ontwikkeling van de stad.