Intentieovereenkomst project Timbr Zaandam

woensdag 14 juni 202310:58
null
Projectontwikkelaar Blauwhoed, KOERS en woningcorporatie ZVH uit Zaandam ondertekenden een intentieovereenkomst voor de koop van 158 sociale en middeldure huurwoningen, een sociaal maatschappelijke ruimte en bijbehorende parkeerplaatsen.

Een feestelijk moment op de vastgoedbeurs PROVADA. Projectontwikkelaar Blauwhoed, KOERS en woningcorporatie ZVH uit Zaandam ondertekenden op de beursvloer een intentieovereenkomst voor de koop van 158 sociale en middeldure huurwoningen, een sociaal maatschappelijke ruimte en bijbehorende parkeerplaatsen. De woningen zijn onderdeel van het nieuwbouwproject Timbr dat aan de Slachthuisstraat in Zaandam wordt gerealiseerd, naar een ontwerp van de Architekten Cie.

 Eltjo Bouwman, directeur wonen bij Blauwhoed “Met deze ondertekening zijn we weer een stap verder in de realisatie van het project Timbr waarmee we inspelen op de grote behoefte aan betaalbare huurwoningen. Daarnaast wordt het ook nog eens in een duurzaam en modulair concept gebouwd. Een project waar we enorm trots op zijn.”

 Franck Storm, directeur-bestuurder ZVH: het project Timbr sluit aan bij de ambitie van ZVH om duurzame sociale en middeldure huurwoningen toe te voegen in Zaanstad en daarmee het woningtekort te verkleinen. Daarnaast geeft het gebouw een positieve impuls aan de vernieuwing van de Kogerveldwijk.

 Harold Koers en Leen van Bellen, directeuren projectontwikkeling bij KRS Vastgoed B.V., onderdeel van KOERS zijn dankbaar en trots betrokken te zijn bij het duurzame, circulaire en klimaatadaptieve project Timbr in de Zaandam. ‘Samen met partners Blauwhoed en ZVH zetten we een belangrijke stap naar een levendige en duurzame woonomgeving met betaalbare huurwoningen.’

We streven naar een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van een bloeiende buurt en een toekomst waarin woningen voor iedereen toegankelijk zijn.

Hout en modulair

Timbr wordt modulair, circulair en klimaatadaptief. Een groot gedeelte van het gebouw wordt gerealiseerd in hout. De woningen bestaan uit modules die in de fabriek gemaakt worden en op de bouwplaats worden gemonteerd; een modulair bouwsysteem van bouwpartners Ursem en Heddes. 

 

Transformatie Kogerveldwijk

Als een van de eerste woningbouwprojecten in de Boerejonkerbuurt draagt Timbr bij aan de transformatie van de hele Kogerveldwijk in Zaandam. De komende twintig jaar komen er in de wijk nieuwe woningen, nieuwe voorzieningen zoals scholen en ontmoetingsplekken, een mooi opgeknapte openbare ruimte en beter openbaar vervoer.

 Capital Value begeleidt namens Blauwhoed en Koers het verkoopproces.

null