Hoe gaat het nu met jou?

donderdag 17 februari 202215:05
null
Januari stond voor Yvonne van Mierlo vooral in het teken van toekomstplannen smart maken. Lees haar Cobouw blog.

Januari stond voor mij vooral in het teken van toekomstplannen smart maken. Het punt op de horizon in 2026 vertalen naar strategieën, meetpunten en actieplannen voor 2022 én met elkaar persoonlijke kernwaarden, competentie- en resultaatdoelstellingen bepalen.

Om te reflecteren op alle ambities en nieuwe kansen voor 2022 te laten groeien helpt het mij om met inspirerende vakgenoten hierover in gesprek te gaan. Die kans kreeg ik onlangs in het clubhuis van Holland Contech en Proptech bij hun nieuwe initiatief ‘Hoe is het nu met .. ?’.

Een persoonlijk gesprek, zoals de titel al doet vermoeden. Maar ook sparren over belangrijke ontwikkelingen, innovatie en onze ideeën voor de toekomst. Fysiek aan tafel met moderator Wouter Truffino en mede-tafelgasten Anke Verhagen (Rabobank), Daan Grasveld (The Urban Jungle Project).

Vanuit verschillende bedrijven, disciplines en invalshoeken, was de gedeelde passie om duurzaam bij te dragen aan onze maatschappij en toekomst des te duidelijker. Door met onze activiteiten bij te dragen aan een meer natuurinclusieve en klimaatadaptieve leefomgeving. Door te vergroenen en door van vastgoed naar leefgoed te gaan. En zo waarde te creëren.

Hoe kunnen wij met onze activiteiten waarde creëren, voor mens én maatschappij? Bijvoorbeeld door onze fysieke leefomgeving zo vorm te geven dat mensen er gelukkiger en gezonder van worden. Door het betrekken van mensen waardoor we hen keuze en betekenis bieden. Door met een gedragsgericht ontwerp ontmoeting te organiseren, wat weer bijdraagt aan het voorkomen van eenzaamheid. Een bekend en sterk groeiend maatschappelijk probleem, waarvan we concludeerden dat de urgentie en actie groter mag worden.

Voor alle doelgroepen, jong en oud. En die oudere doelgroep mag wat mij betreft meer aandacht krijgen van de nieuwe minister door meer nieuwe woonvormen te ontwikkelen waar onderling contact wordt gestimuleerd. En niet alleen voor het welzijn van deze doelgroep, maar om op korte termijn de doorstroming te bespoedigen en het huidige woon- én betaalbaarheidsprobleem op te lossen.

We deelden natuurlijk nog veel meer met elkaar. Zo ook onze visie op de toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat we met onze bijdragen aan de besproken maatschappelijke thema’s het verschil gaan maken. En dat die social impact in onze branche bepalend wordt voor het bedrijfssucces.

Commercieel én maatschappelijk gaan namelijk juist goed samen!

Gastcolumnist voor Cobouw

Yvonne van Mierlo is één van de gastcolumnisten voor Cobouw. Maandelijks schrijft ze een column:  "In mijn columns wil ik trends, ontwikkelingen en innovaties met mensen delen, die nu en in de toekomst waardevol zijn voor ons vak. Dat doe ik vanuit mijn eigen drive: het gelukkig maken van mensen door op een verrassende manier in hun (latente) woonbehoefte te voorzien. Daarbij spelen onder andere co-creatie, communities, welzijn, transformatie, verbeelding, verleiding en identiteit een rol."