Vaart in ontwikkeling woningbouw Centrum West Venhuizen

vrijdag 22 december 202308:21
null
De ontwikkelaars van woningbouwplan Centrum West Venhuizen, Blauwhoed en VBM Ontwikkeling, zetten vaart achter de uitwerking van het plan.

Afgelopen week ondertekenden zij de anterieure overeenkomst met de gemeente Drechterland. Tegelijk met dit tekenmoment liggen ook het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp beeldkwaliteitsplan al ter inzage bij de gemeente.

 

Het gebied Centrum West ligt ten westen van het Twijver in Venhuizen. Het plan is om vanaf 2025 te starten met de bouw van de ongeveer 250 woningen, zowel huur als koop, voor verschillende doelgroepen waaronder starters en senioren.

null

Wethouder Marcel ten Have is blij met de stappen die nu worden gezet: “In Drechterland is veel behoefte aan woningen. Het is mooi dat we in Venhuizen samen met de ontwikkelaars al veel afspraken hebben gemaakt. En dat we bij het maken van het ruimtelijk concept ook zoveel mogelijk rekening hebben gehouden met de inbreng van de inwoners.”  

 

“In de afgelopen maanden hebben we met het hele team hard gewerkt aan het bestemmingsplan en de anterieure overeenkomst. Dat dit in zo’n korte tijd is gelukt, is vrij uitzonderlijk. De goede en vlotte samenwerking met de Gemeente Drechterland en andere betrokken partijen hebben hiervoor gezorgd. We gaan er samen echt voor” Aldus Pascal Voorn, ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed.

 

Co-creatie

De reacties van inwoners, toekomstige bewoners en ondernemers zijn belangrijk voor de ontwikkeling van het plan. Vandaar dat er door middel van co-creatie avonden, enquêtes en via het online participatieplatform Citizenlab de mogelijkheid werd geboden om als inwoner input te geven. Op basis van deze informatie, de reacties van de klankbordgroep en de input op het platform hebben de ontwikkelaars in samenwerking met de gemeente het definitieve ruimtelijk concept gemaakt.