Welzijn wordt het nieuwe verdienmodel voor vastgoed

Tuesday, March 10, 202008:25 AM
null
Wat worden de trends in proptech in 2020? Yvonne van Mierlo geeft haar visie als één van de leden van de netwerkorganisatie Holland ConTech&PropTech.

Digitalisering biedt kansen

Technologische ontwikkelingen gaan supersnel. Dat heeft ook zijn invloed op de vastgoedmarkt.  

Verwachtingen van klanten veranderen waardoor ruimte en behoefte ontstaat om nieuwe woonconcepten te ontwikkelen. 

Welzijn

"In 2025 is de bijdrage aan welzijn van mensen de doorslaggevende factor voor het kiezen van een bepaald huis, op een bepaalde plek. De waarde van stenen wordt ondergeschikt aan die van welzijn", zegt Yvonne. 

Mensen vinden, vóór financiële aspecten, gezondheid en geluksbeleving het belangrijkste. Levensstijl en leefomgeving bepalen 80 procent van de levensduur van mensen. Businessmodellen richten zich in de toekomst niet meer (alleen) op de stenen, maar ook op de software, zoals living as a service. 

Shared living

Woonconcepten als shared living en communities met (gezamenlijke) diensten nemen in aantallen én waarde toe. Door de digitale versnelling in combinatie met robotisering en datatoepassingen zijn er in 2025 legio tools die het welzijn van mensen bevorderen. Bijv. het slim communiceren en organiseren met stemgestuurde systemen, gekoppeld aan diensten die het leven van mensen ondersteunen.Op zoek dus naar nieuwe verdienmodellen met welzijnsbevorderende én slimme leefconcepten in combinatie met digitale voorzieningen met diensten.